Marine Noclain

"Het mooiste beroep der mensheid is dat van het samenbrengen van mensen."


- Marine Noclain

Wij mensen leven niet in een vacuüm. We worden steeds beïnvloed door de maatschappij, onze familie, partner, vrienden, collega’s en oefenen zelf ook een invloed uit op anderen. De sociale omgevingen waarin je je bevindt kunnen een grote impact hebben op je welzijn. Ik geloof dat de kwaliteit van ons leven voor een heel groot stuk afhangt van de kwaliteit van onze relaties. Vanuit deze insteek specialiseer ik me tot relatie-, gezins- en systeempsychotherapeut.


Doorheen ons leven lopen we soms kleine en grotere (hechtings)kwetsuren op. Deze uiten zich in ons denken (vb. ‘ik ben waardeloos’, ‘ik sta er alleen voor’, ‘iedereen moet me leuk vinden’,..), handelen (vb. pleasen, anderen wegduwen of je net heel hard vastklampen) en voelen (vb. eenzaamheid, verdriet, teleurstelling, boosheid,..). Weet dat inzicht in jouw hechtingsstijl en -dynamieken helderheid kan brengen en dat je hieruit kan geraken.

Opleiding


Zolang ik me kan herinneren ben ik enorm geboeid door het waarom van ons denken, handelen en voelen. Ik vroeg me af hoe het komt dat mensen zo verschillend omgaan met gebeurtenissen. Met veel enthousiasme startte ik bijna 10 jaar terug de masteropleiding Psychologie aan de UGent. Mijn honger naar kennis en inzicht in het menselijk functioneren was echter nog niet helemaal gestild. Ik wilde meer weten over relatie- en intergenerationele dynamieken en seksualiteit.


Onze seksualiteit open, vrij en veilig kunnen beleven draagt bij aan onze zelfwaardering en aan ons verbonden voelen in onze relatie(s).

Aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UGent behaalde ik mijn diploma Seksuologie. In mijn werk als seksuoloog merk ik dat mensen tijdens seks vaak afgeleid geraken door gedachten, wat het voelen en genieten niet bevordert. Vanuit deze insteek volgde ik ook een basisopleiding Mindfulness, om mensen handvaten te kunnen meegeven om meer in hun lichaam te zitten in plaats van in hun hoofd. Momenteel volg ik de opleiding tot relatie-, gezins- en systeempsychotherapeut aan Thomas More.

Wees, naast vragen rond relaties en seksualiteit, ook welkom met vragen rond (laag) zelfbeeld, perfectionisme, bevestigingsdrang, piekeren, grenzen moeilijk kunnen aangeven, verlatingsangst en bindingsangst.


Met aandacht en zonder oordeel luister ik naar jouw verhaal, je vragen en je zorgen. Op jouw tempo gaan we samen op zoek naar hoe jij je terug beter in je vel kan voelen.
 

Voel je welkom.

Marine Noclain